NOU ÈXIT DE LA UAR ALS CAMPIONATS D’ESPANYA JUVENILS

IMG_0605IKER

Després de més de dos mesos de competicions, el cap de setmana  passat es va donar per clausurada la temporada de competicions atlètiques en pista coberta. Mentre que a la pista de Sabadell es disputaven els campionats de Catalunya infantil i cadet, a Sant Sebastià eren els atletes juvenils els que disputaven el campionat nacional. Com a representants la UAR comptava amb Clara Egea en els 200m llisos i Iker Gómez en els 400. El campionat va començar el dissabte al matí amb les eliminatòries de 200m on Clara èxit, amb molt d’esforç, el pas a semifinals, acabant segona de la seva sèrie . A les semifinals de 400m Iker va aconseguir el pas a la final sense moltes complicacions tot i que el tipus de pista, corbes tancades i peralt poc progressiu que no s’adapten de la millor manera a les seves qualitats físiques. A la tarda va tornar a ser el torn de Clara a les semifinals de 200m. Desafortunadament i malgrat quedar-se prop de la seva marca personal, va realitzar la prova en 26’42s, no aconseguin clasificar-se  per a la final. No obstant això,  l’atleta es mostrava optimista al final de la competició, a causa de la gran progressió en la qual es trova, amb molts bons  resultats obtinguts,  tot i ser de les atletes més joves de la seva categoría.

El plat fort del campionat arribava a la sessió de diumenge al matí, amb la disputa de la majoria de finals. Entre elles la de 400m llisos en què Iker anava a córrer pel carrer 6. A priori un bon carrer, en tenir un radi més gran, no penalitza tant l’amplitud de gambada. Es preveia una carrera apassionant amb els 6 atletes participants molt igualats i així va ser. Ningú va reservar res en el primer 200m doncs situar bé en arribar el carrer lliure és decisiu a l’hora d’afrontar amb garanties la segona volta. Al pas per l’equador Iker marxava tercer, a prop del líder, però el segon classificat, visiblement per sobre de les seves possibilitats li fre. A causa d’aquest factor en arribar a la recta de meta no li va ser possible atacar la primera posició, però va poder aconseguir la tercera posició amb una marca de 49’41 segons, a una centèsima del segon classificat que va remuntar des de la quarta posició.

Cal destacar que aquest temps és marca personal d’Iker, la primera vegada que ultrapassa la frontera psicològica dels 50 segons i li dóna dret a l’atleta rubinenc a disputar els mundials d’atletisme que es disputaran el proper estiu a Cali.