Ester Vilchez de la UAR guanya el bronze en el 800m al Campionat de Catalunya Juvenil

 

camp

Diumenge passat es va celebrar a la pista coberta de Sabadell el campionat de Catalunya d’atletisme en la categoria Juvenil. La representació de la Unió Atlètica Rubí va ser nombrosa al mateix temps que fructífera, ja que tots els atletes van aconseguir disputar la final de les proves en les que van participar.

En les proves de salts Ferran Merino va ser setè en el salt de longitud millorant la seva marca personal i superant per primera vegada la barrera dels 6 m, saltant 6,03m. En salt d’alçada Albert Vilella acabo en sisena posició amb un salt d’1, 73m, a tan sols 1cm de la seva millor marca.

En les curses de velocitat el club va ser representat per Clara Egea i Laia Saumell. Ambdues van competir en 60 i 200m llisos. En la prova curta Laia va finalitzar novena amb una marca de 8 ’21s. Clara va ser cinquena en una final molt disputada. Amb 8’03s va millorar el seu millor temps fins a la data i va obtenir el passaport per participar en els campionats d’Espanya que es celebraran a Sant Sebastià.

En els 200m les dos van tornar a entrar a la final, acabant sisena i quarta respectivament. Les dues atletes també van millorar la seva marca personal i Clara va tornar a obtenir la marca mínima necessària per competir en els campionats nacionals acreditant 26’16s.

Finalment en el mig fons Ester Vilches va obtenir l’única medalla per al club en aquests campionats. Després de córrer les semifinals dels 800m de manera solvent i minimitzant el desgast, va participar en una final tàctica i marcada per les caigudes. La prova va estar marcada per un ritme lent durant les dues primeres voltes, on les atletes favorites es vigilaven entre elles. A causa de l’compacte del grup una de les atletes ensopegar a mitja tercera volta arrossegant a una altra rival a terra i partint la cursa. En aquest moment la cursa es va convertir en un esprint fins a la meta, on Ester va saber mantenir la tercera posició. Enhorabona.

El gran absent en el campionat va ser el prometedor atleta Iker Gómez, que sortia primer en el rànquing de 200 i 400m.,però un inoportú procés febril li va impedir participar en condicions. Tindrà una altre oportunitat en els campionats nacionals d’aquí a dues setmanes.

Fotografies:

https://plus.google.com/photos/113516506817809342703/albums/6121520735925212481