Campionat de Catalunya de Clubs (1a Jornada)

La UAR torna a competir com a club, com a equip, en lliga catalana.
Tots els inicis són complicats però una vegada es dóna el primer pas, la resta és continuar construint a mesura que es creix.

Alguns dels atletes de la UAR van competir a la seva prova, on se senten més còmodes. Altres, van fer l’esforç extra de competir a proves les quals no dominen per tal de poder puntuar com a equip.
Una quarta posició per a l’equip masculí, a escassos 5 punts del tercer certifiquen aquesta afirmació.
Pel que fa a l’equip femení, en no poder cobrir diverses proves, es van veure classificades com a últimes de grup. I és que l’estructura atlètica actual no donava per més, però l’acompliment general dels participants fou excel·lent.

Es poden destacar les actuacions d’en David Guerrero i Jan Vila que van córrer els 200 metres llisos, sent segon i quart de les seves sèries respectivament, amb un vent negatiu de més de 3 metres per segon, que complica altament la competició.

Un munt de terceres posicions per a en David Jiménez (6.31m) a salt de llargada, a l’Hugo García a llançament de pes (10.94m), Juan Antonio Segarra a llançament de javelina (41.63m), i l’equip de relleus masculí del 4x400m amb 3:40.27.

Pel que fa a les quartes posicions, tenim a l’atleta master Jairo Lorenzo líder dels 400 metres tanques a la UAR (1:05.29), prova on en Marc Malave fou primer de la seva sèrie (1:06.65). Manuel Centella a llançament de pes (9.42m) i en David Romero a llançament de javelina (41.16m) demostren amb les seves quartes posicions que la secció de llançaments de la UAR comença a estar forta de nou.
La Violeta Vilches, segona de la seva sèrie i quarta de la general, demostrà un molt bon estat de forma al 400 metres tanques amb 1:13.87, lluitant contra el fort vent a l’última recta. Una prova on també va participar l’Ainhoa Cordero amb 1:28.93.

Segones de la seva sèrie, i cinquenes de la general, fou l’equip femení del 4x400m que va competir amb força i valentia des de la sortida de la primera posta feta per l’Ona Gombau que passa el relleu a la segona participant, l’Anna Blasco que també va participar al llançament de disc (16.03m). Situades a la segona posició, la defensen fortament amb una molt bona cursa de la Judith Borrella que acabava de competir als 800 metres, per finalitzar amb la quarta rellevista, la Violeta Vilches.

Bones posicions les de Lucía Velazquez, sisena (21.19m) al llançament de martell, la Gemma Velazquez, setena (35:26.61) als 5.000 metres marxa; la Paula Haba a triple salt amb 9.84m que li permetia entrar entre les 8 primeres, mateixa posició per a l’Ivan García amb 5.85m però al salt de llargada. I per al Wail Afallad, que fou 8è de la seva sèrie on va poder competir contra el Pol Moya, atleta participant en diversos campionats d’Europa i del Món.

Competir en una prova que no és la pròpia de l’esportista requereix un esforç extra. Un esforç que van fer en Cristofol Girbau als 3.000 metres obstacles, una prova de resistència, tanques i una ria la qual es va permetre finalitzar amb un fort esprint amb el què va sobrepassar al rival que tenia davant. A la mateixa situació es trobaren l’Ona Gombau i la Tània Tomey a la prova de salt d’alçada, una prova molt igualada on van saltar 1.20m com gairebé la meitat de les participants.
En Sergi Blanes que puntuà als 5.000 metres marxa, al igual que la Claudia Luengo i la Mireya Castro als 200 metres llisos, com també la Miriam Benedicto al triple salt i la Laia Areste al llançament de disc.

Una jornada de competició que el caràcter de l’equip la va convertir en festiva i divertida. La dificultat de començar ja està vençuda, ara només ens queda continuar creixent.