CAMPIONAT D’ESPANYA SUB 16 A LLEIDA

Aquest cap de setmana s’ha disputat a les pistes d’atletisme «Les bases d’Alpicat», Lleida, el Ct. d’Espanya Sub16 amb la participació de 3 atletes de la Unió Atlètica Rubí.

Dissabte van participar en la prova dels 100mll l’Iván García, que amb una excel·lent semifinal aconseguia entrar a la gran final tot i ser de primer any, i l’Alba Rodríguez que disputava els seus primers campionats estatals i que tot i realitzar un grandíssim temps de 12.70 que suposaven una nova millor marca personal per a ella no va poder entrar a la final i finalment quedés la 12ª, millor posició amb la qual venia al rànquing.
A les 19:55 d’aquell mateix dissabte L’Ivan disputava la final dels 100mll i aconseguia un excepcional 4rt lloc, millor posició fins al moment en un estatal per a ell, corrent per carrer 8 sense referències i establint un temps d’11.29 molt a prop de la seva marca personal (11.21).

Diumenge al matí seguíem amb la participació dels atletes de la UAR. El mateix Iván García estava preparat per donar-ho tot al salt de llargada, en el qual venia 4rt del rànquing estatal i amb possibilitats reals de lluitar les medalles, però unes molèsties als isquiotibials va fer que finalment aconseguís una magnífica 6ª posició amb un salt de 6.20.
Per acabar la brutal actuació rubinenca, diumenge a les 18.00h començava el concurs de salt d’alçada, que comptaria amb el que ara com ara és el millor atleta català de la disciplina, el rubinenc Aketza Sumell. L’Aketza venia com el principal favorit a l’or, ja que durant la temporada havia saltat uns espectaculars 1.91 metres que el situaven al capdavant del rànquing estatal, molt seguit del 2n (1.90), però un cop allà s’ha de demostrar tot l’entrenat i així va ser. Després d’un inici complicat, on la gran quantitat d’atletes que hi participaven (20) va tindre un paper clau, en el qual va saltar a la 2ª la primera alçada i a la 3ª la segona (si hagués quedat eliminat en aquesta alçada no hauria fet podi) va solucionar magníficament els problemes aconseguint saltar a la primera el 1.86, salt que li va propiciar la medalla d’or.

Aketza en el salt d’alçada (Foto Miquel Merino)
Aketza Sumell i Ferran Merino
Alba Rodríguez als 100mll (Foto Miquel Merino)
Iván García als 100mll (Foto Miquel Merino)