El futur de la velocitat de la Unió Atlètica Rubí ja és present


Cap de setmana amb intensitat d’emocions al campionat de Espanya sub18, celebrat a l’estadi de la Aldehuela a la ciutat de Salamanca.

En representació de la Unió Atlètica de Rubí, Ian Martínez, Ferran Soler, Iván García i Alba Rodríguez van
fer una gran actuació.

L’Alba va iniciar la participació a les eliminatòries dels 60 metres llisos, fent el seu millor registre personal amb una marca de 7.80, que li va donar accés directe a les semifinals, on amb una marca de 7.83 es va posicionar a la 14a posició del campionat.

Cal destacar la UAR va tenir la màxima participació del campionat a la prova masculina, amb 3 atletes.

L’Ian, tot i que sortia d’una important lesió osea, va fer una gran participació, acostant-se a la seva millor marca personal, però es va quedar a les portes de les semifinals, amb un temps de 7.21 i una molt merescuda 17a posició.

Ferran, amb una marca de 7.17 si que li va permetre passar a les semifinals, on fent la seva millor carrera i donant -li una bona mossegada a la seva marca personal va estar en el top 10 del campionat amb una marca de 7.09.

En Ferran també va participar a la prova dels 200 metres llisos.
A les eliminatòries va demostrar tot el seu potencial, parant el cronòmetre en 22.59 segons, marca que li assegurava la participació al següent campionat d’Espanya d’aire lliure que se celebrarà a Gijón el proper mes de juliol.
Malauradament, una possible trepitjada a la línia interior del seu carril, va fer que l’atleta quedés eliminat.

Era el torn de l’Iván, que compareixia amb la cinquena millor marca del campionat.
Va començar les eliminatòries al capdavant de la seva sèrie amb una marca personal de 6.94.
A les semifinals, va tornar a demostrar el seu potencial amb un temps de 6.95, marca que li proporcionava accés directe a la final.
Tothom sabia que havia possibilitat de pòdium, però tenia que lluitar-ho.
L’Iván, tot i que es un atleta molt jove, va saber gestionar perfectament les emocions.

Tret de sortida, molta expectació al capdavant, cada pas que donava estava més a prop de fer-ho, tots els atletes ho mereixien, però només 3 atletes es penjarien l’honor.
Ho va fer, passava les seves espatlles en tercera posició, una marca d’espectacle de 6.88, que va deixar una empremta a les escriptures de la Federació. Millor marca Catalana de tots els temps a la seva categoria, on feia 9 anys que perdurava.

L’Iván també va participar al concurs de salt de llargada.
Inicialment tenia la segona millor marca del campionat, 7.08, però el seu millor salt del concurs va ser de 6.93, a tan sols a 1 cm de la tercera plaça.